Koriandri söömine soodustab seedimist

Rahvameditsiinis tuntakse koriandrit kui väga tõhusat seedehäirete leevendajat ning seedimise parandajat. Koriandri söömisest võib abi olla selliste seedeprobleemide puhul nagu kõhulahtisus, kõhukinnisus, iiveldus, oksendamine, gaasivalud ja kõhukrambid. Seepärast kasutatakse koriandrit ravimitööstuses lahtisti koostisosana, mis vähendab tugevaid ja valusaid kokkutõmbeid soolestikus.

Koriander aitab võidelda organismis liigse pärmseenega

Peensoole hattude küljes elab organismi jaoks äärmiselt oluline mikrofloora, sinna kuuluvad erinevat tüüpi bakterid. Nii kuulub sinna ka pärmseen, mida meie organism vajab normaalseks peensoole mikroflooraks ja talitluseks, kuid oluline on pärmseene tasakaalustatus organismis. Tervel inimesel moodustab pärmseen 20% seedemikrofloorast. Kui pärmseent esineb soolestiku mikroflooras liiga vähe, on viirushaigused kerged tulema. Sagedasem probleem on pärmseene liigne vohamine. Pärmseent toidavad halvad elustiiliharjumused nagu suitsetamine, ebakorrapärane toitumine ja valgest nisujahust toodete söömine, suhkru ületarbimine, alkoholi kuritarvitamine jne. Pärmseene vohamisest põhjustatud vaeguste puhul võib abi saada koriandri söömisest, nimelt on see maitsetaim tänu eeterlikele õlidele tugeva seenevastase ja antibakteriaalse toimega.

Koriander sisaldab antioksüdante

Terve inimese organismis valitseb vabade radikaalide ja antioksüdantide vahel tasakaal. Vabad radikaalid on molekulid, mis on väga reaktsioonivõimelised, põhjustades reaktsioone, mille tulemusel tekib suur hulk uusi vabu radikaale. Vabad radikaalid muutuvad ohtlikuks, kui see tasakaal on rikutud. Antioksüdandid on tähtsad, sest pidurdavad vabade radikaalide teket, aidates seeläbi aeglustada vananemist ning vähendada mitmete haiguste tekkimist. Koriander on taim, mida hinnatakse ka kõrge antioksüdantide sisalduse tõttu. Viimastest on kasu, et ennetada nägemishäirete teket nagu makulaarne degeneratsioon. Samuti on need antioksüdandid tänuväärt, kuna vähendadavad silmade pinget ja stressi, mida ekraani ees veedetud tunnid põhjustavad.

Regulaarne koriandri söömine mõjub hästi südameveresoonkonnale

Uuringud on näidanud, et kõrge vererõhu probleemiga inimesed on abi saanud värske koriandri tarbimisest, kuna selles leidub kaltsiumiioone ja atsetüülkoliini. Nende kahe elemendi koostoimel langeb veresoontes pinge, mis vähendab südameinfarkti ja insuldi riski. Samuti on leitud, et koriandris sisalduvad tugevatoimelised eeterlikud õlid alandavad ’’halba’’ kolesterooli ja tõstavad ’’hea’’ kolesterooli taset.