Festivali idee ja kontseptsiooni on välja töötanud Tallinnas tegutsev loomekeskus Telliskivi Loomelinnak, mis on olnud ka Tallinna Tänavatoidufestivali algatajaks ja korraldajaks neli aastat. Just esimesest tänavatoidufestivalist Telliskivis sai tänavatoidu valdkonna areng Eestis hoo sisse, mille tulemusena on tänaseks Eestis kümneid väga kvaliteetseid foodtruck’e ning tänavatoitlustajaid. Rahvusvaheliseks kasvanud Tallinna Tänavatoidufestival võõrustas sel aastal 25000 külastajat.

“Toome Telliskivist alguse saanud tänavatoidufestivali põhimõtted ja kontseptsiooni esmakordselt Tartusse ning proovime ürituse muuta veel “tartulikult” mõnusamaks ja nunnumaks. Esimene festival on pilootprojekt, mis näitab ära, mismoodi ja kuhu suunas Tartu Tänavatoidufestival järgmistel kordadel areneda võiks,” selgitab festivali algataja ja eestvedaja ning Telliskivi Loomelinnaku sisujuht Raimo Matvere. “Ootame inimesi Aparaaditehasesse lihtsalt nautima - värskeid ning huvitavaid tänavatoite, head seltskonda ja vaba päeva. Kohal on päris mitmeid toitlustajaid, kes pakuvad oma loomingut Tartu ja Lõuna-Eesti publikule esmakordselt.”

Tartu Tänavatoidufestival peab oluliseks keskkonnasõbralikku mõtteviisi ja sellest lähtuvad ka põhimõtted, mismoodi festival toimib. Toitlustajad serveerivad sööke taaskasutatavatelt või biolagunevatelt nõudelt ning jooke Topsiringi panditopsidest. Palume järgida ka jäätmete liigitust ja visata eri tüüpi jäätmed vastavatesse prügikastidesse, mis on festivali alal hästi märgistatud. Võimalusel soovitame saabuda festivalile jalgrattaga, jalgsi või ühistranspordiga.

Tartu Tänavatoidufestival on avatud 9. septembril kl 12.00-20.00 Aparaaditehases ja selle õuel Taskupargis. Sissepääs festivalile on tasuta.