Söök, grill, söögilaud
Soojade ilmade saabumisega on alanud grillihooaeg. Populaarne suvine ajaveetmisviis peidab endas aga ohte, kuna liha kõrvetamine grillimisel viib tervisele ohtlike PAH ja HCA ühendite tekkimiseni. Õigete grillimisvõtetega saab nende ühendite tekkimist oluliselt vähendada.

Röstitud kanarind mustaleiva kastmega
Saabuva pika jaanipüha valguses jagab Talleggi tootekategooriajuht Heli Sepp mõned soovitused kuidas kanaliha grillida nii, et see ei jääks seest toores ning oleks ühtlaselt mahlane ja maitsev.
Loe edasi ...
Sänna:Sännas toimus Balti riike ja Šveitsi ühendava lihaveisekasvatusprojekti "Baltic Grassland Beef" infopäev.Pildil:Infopäeval valmistas kõhutäiteks eksootolisi veiseliharoogi  kokk Argentiinast, Simon de Rivi.
Eestlase kui grillirahva põhiinstrumendile on viimastel aastatel võimsa comeback’i teinud rohumaaveise
. Selle tarbimine on jätkusuutlik, sest kasvatamisel säilitame
põliseid puisniite ning süües hoiame oma tervist. Rohumaaveise liha
ei ole keeruline, ent on siiski mõned nipid, mida tasub meeles pidada.

Grill ja barbecue
Vanematel aegadel oli õues toiduvalmistamisega lihtne – toidu tarbeks oli hoovialadele ehitatud lõkkeasemete kõrvale lisatud vardahoidjad, milles sai metallvardasse aetud lihad või vorstid kuumaks ja krõbedaks “keerutada”. Teine võimalus oli teha klassikalisse “sašlõkivanni” halgudest tuli ning selle kohal siis liha või kala või vorstid söömiseks valmis küpsetada. Täna on õige grilli valimine tunduvalt raskem, kuna valik on mitmeid kordi laiem – kas valida keraamiline grill, klassikaline
, gaasigrill ja nii edasi.

30 aastat kokaametit pidanud Aimur Ilvese sõnul on kodus marineeritud grillliha vaba kõigist säilitus- ja lisaainetest ning kokkuvõttes ka soodsam.
Aimur Ilves annab rea soovitusi Jaanipäevaks, kuidas valmistada eestlaste lemmikut - mahlast ja maitsvat grillliha.


Suvi annab meile võimaluse veeta rohkem aega oma sõpradega, liikuda õues ringi ning korraldada grilli- ja aiapidusid. Külla minnes on aga viisakas kaasa võtta meeldiv kingitus, mida saaks pererahva seltsis nautida. Selleks võiks olla näiteks vein, sest veinikultuuri populaarsus on aina kasvav ning loomulikult on see ju suurepärane kaaslane erinevate roogade kõrvale.
Loe edasi...

Soojade ilmade saabumise puhul ja grillihooaja eel on hea meelde tuletada, kuidas teha ise lihtsate vahenditega tavalisest sea- või kanalihast suus sulav gurmeeroog.
peakokk Ingvar Neemre soovitab võimalusel kasutada alati kodumaist
ning lasta sel marinaadis seista vähemalt üle öö.

Kui kuu tagasi tundus, et ühel pühapäeval paariks tunniks saabunud 18-kraadine suvi sai koheselt järjeks nii sügise kui talve ja soodsad ilmad õues toitumiseks on jälle läbi, siis maikuu on toonud mõnusat vaheldust ja skepsis on hingest kadunud. Grillimine võib alata, eestlased – hakkame tippvormi treenima!