Hobujaamas paikneva restorani õhkkond on nädalapäeva lõunat arvestades ausalt ja õiglaselt lärmakas, saalis on palju siblimist, ringijooksmist ning palju inimesi. Kõik on arusaadav, kuid muret tekitab selle puhul fakt, et isegi oma einekaaslase juttu on üle laua raske kuulda. Aga puudusena seda kindlasti kirja ei saa panna seda, et üks koht on nii populaarne - pigem tegu ikkagi kiitusega.

Miinusena saab aga panna kirja lõuna ajal pakutava toidu kvaliteedi. Kahjuks. Üsna tiheda Vapiano külastajana üllatab lõunaroa maitse lamedus, valmistamise rohmakus ning visuaali segasus. Mõistetav on, et järjekord näljaseid on uksest välja, kuid see ei tähenda, et kvaliteet võib langeda ... isegi natukene.

Kuna konkreetset päevapakkumist Vapianos ei ole, valin menüüst omale roaks risoto spargli ja parmesaniga, kuhu peale raputatud kuivatatud pähkleid - mandlilaaste. Pean kahjuks tunnistama, et toit ei maitsenud ei mulle ega ka mu lõunakaaslasele, olin sunnitud ka toitu veidi alles jätma, kuigi kodune kasvatus näeb ikka ette, et taldrik tuleb tühjaks süüa.

Tavaliselt valin Vapiano oma söögikohaks õhinaga ning teadmisega, et kõik, mis pitsa-, pasta-, risotto- või salatiletist välja antakse maitseb mõnusalt, täitvalt ning isuäratavalt. Seekord aga nii ei läinud ... Lõunaks kaasa kutsutud kaaslase pastas leidusid arusaamatud komponendid ning pasta põhjas lainetas ebavajalik vee laadne vedelik, risotto oli aga pigem kuiv ning riisipudru kontsistentsiga.

Usun siiani siiralt selle einela kõrgesse tasemesse, heasse Itaalia kööki ning nendesse maitsetesse, mida Vapianos olen varem mekkinud. Kahjuks aga lööb lõunane kiire personalil silme ees virvendama ning hakatakse nurki maha jooksma - toorained ja tehnika toidu valmistamiseks on ju samad, personali oskused samuti. Kiirustamine ja liigne klientide hulk põhjustab hooletuse. Hinna-kvaliteedi suhe on kindlati lõunatel paigast ära.

Lõbusama noodiga lõpetades, siis tuleb mainida, et teenindus on Vapianos alati sõbralik ja vahetu, ehk selle võib panna kirja Vapiano standardina. Samuti on - isegi kära ja sagimisega - Vapiano atmosfäär inspireeriv, mõnus ning tagasikutsuv. Hämmastav on see, et isegi üsna krõbedate hindade juures on saal igapäevaselt näljastest lõunatajatest pungil.

Vapiano

* * *

Lõunasöögi hind: 7,9 eurot.

Atmosfäär 8/10
Lõunasöögi maitse 5/10
Lõunasöögi välimus 7/10
Teenindus 8/10
Hinna/Kvaliteedi suhe 4/10

Kokku punkte 32 (võimalikust 50)

Vaata teiste lõunasöögikohtade arvamusi:

  1. Umami 50 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  2. Talu&Deli 44 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  3. Cafe Lyon 43 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  4. Reval Cafe 42 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  5. Rucola 40 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  6. Kolm Sibulat 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  7. Mimosa 39 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  8. Tommi Grill 36 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  9. Raudtee kohvik-bistroo 36 punkti. Lähemalt loe SIIT!
  10. Platz 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  11. St. Patrick's 32 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  12. Söökla 30 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  13. Telliskivi Nr. 15 26 punkti. Loe lähemalt SIIT!
  14. Daily 22 punkti. Loe lähemalt SIIT!