Koostisained

  • 1 portsjon
  • Küpsetised
 RETSEPT
300 gMuretainas
100 gPeekon või suitsusink
1 tkVäike sibul
20 cmPorrulauk
3 tkPorgand
0.5 klapelsinimahl
3 tkMuna
100 gHapukoor
 Kalevipoja pöidla suurune tükk ingverit
2 peotäitJõhvikas
 Sool
 SOOVI KORRAL
 Riivjuust
Mis võiks olla jaanuari essents? Midagi tulist ja vitamiinidega. Ingver ja jõhvikas!

Valmistamine

  1. Rulli tainas 28 cm läbimõõduga koogivormi suuruseks ja eelküpseta seal kuldseks. Samal ajal prae hakitud peekon, sibul ja porru. Lisa riivitud porgandid ja apelsinimahl. Lase segul 5 minutit madalal kuumusel haududa. 
  2. Sega sisse koor, riivitud ingver, jõhvikad ja munad, maitsesta soolaga. Soovi korral võid lisada ka paar peotäit riivitud juustu. 
  3. Vala segu põhjale ning küpseta, kuni turritavad porruotsad on mustad.
PromoOma Maitse