16.04.2012, 17:09
Veisehautis tumedate viinamarjadega
Tumedad viinamarjad on parimad seltsilised veiselihale, heledad aga kanalihale.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Veiseliha (taine tükk)
- 300 g Viinamarjad (tumedad)
- Viinamarjamahl või
- 3 dl Punane vein
- 100 g Sibul
- 2 küünt Küüslauk
- 5 dl Puljong
- 2 spl Palsamiäädikas
- lehte Salvei
- Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
- spl Sojakaste
- 1 spl Sinepiseemned
- Sool
- Must pipar
- Tärklis või
- spl Jahu
1. Prae liharibad tulisel pannil kiirelt läbi. Lisa hakitud punase sibula kuubikud, kuumuta need klaasjaks ja lisa peeneks hakitud küüslauk. Pärast mõningast keerutust vala juurde paras sorts punast veini või tumedat viinamarjamahla. Lase vedelikul liha sisse imbuda ning lisa pestud ja seemneteta viinamarjad. Vala peale puljong ning hauta keskmisel kuumusel, kuni liha on pehmemast pehme.
2. Maitsestamisel timmi juurde tumedat sojakastet, maitse järgi sinepiseemneid, muskaatpähklit, törts palsamiäädikat, soola ja pipart. Viimasena lisa värskeid salveilehti. Et kaste seoks toitu paremini, lahusta tärklis või jahu vees ning sega pannisegusse. Lase pakseneda ning serveeri musta keedetud riisiga, mis haakub hästi maitsetiheda lihaga.