Valmistamine
  • Suvine salat peab valmima viie minutiga, tahenema veel viis minutit ning olema viie minutiga söödud. 
  • Suurde salatikaussi tuleks porgandist, kurgist, peedist ja naerist tõmmata koorijaga pikad ja üliõhukesed ribad ja laastud. 
  • Kui on soov juurikad enne koorida, võib seda ka teha, kuid värskete viljade puhul pole see oluline. 
  • Kaussi lisada ka nõurutatud kikerherned. Lisa salatikaussi ka sibularibad ja tšilliviilakad. 
  • Kastmeks noki kausist välja kümmekond kikerhernest ning pane väiksesse kannmikserisse, lisa oliiviõli, sidrunimahl, sool, pipar ja till. 
  • Kaste peaks olema kreemjas, kuid vedel. 
  • Sega salat kausis, nõruta peale kaste ning raputa juurde nii parmesaniviilakaid kui ka krutoone.
  • Nautige külma vahuveiniga!