30.01.2015, 15:10
“Vanaeit”
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Pärm
- 1.5 dl Piim
- 9 dl Nisujahu
- 1.5 dl Suhkur
- 150 g Või
- 0.5 tk Sidrun
- 50 g Hakitud mandlid
- Rosinad
- 5 tk Kardemonitera
- Sool
- 7 tk Muna
1. Sulata pärm leiges piimas, lisa jahu ja sool ning pane kerkima.
2. Nüüd hõõru munarebud suhkru ja võiga ühtlaseks kreemiks. Kui soovid hästi magusat kooki, pane suhkrut veidi rohkem.
3. Sega saadud segu kerkinud taina hulka, riivi juurde poole sidruni koor, hakitud mandlid, rosinad, peenekstambitud kardemon ja vahustatud munavalged.
4. Võta lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm. Vala tainas võiga määritud vormi nõnda, et täidaksid vaid 1/3. Lase koogil veel kerkida ja küpseta 185 0C juures u 25 minutit. Kontrolli küpsust tikuga.