Koostisained

  • 1t 0min
  • 5 portsjonit
  • Ahjus, Muu
  • Lõuna, Õhtusöök
 Tervelt röstitud lillkapsapea
 Lillkapsas
 Selitatud võid ehk ghee'd
 Meresoola
 Valmiskeedetud bešamellkastet
 Musta pipart
Miks seda üldse teha, võib olla paljudel küsimus. Vastus on tegelikult väga lihtne: miks mitte! Aga kui ausalt väljendada, siis annab tervena hautmine lillkapsale hoopis uued ja unikaalsed maitsenüansid ning tervet lillkapsast lauda tõstes tõmbab see külaliste fookuse ära isegi napsiklaasilt.

Terve lillkapsapea küpsetamine on taaskord Prantsuse köögist tulnud harjumus ja küpsetusstiil, mis vajab pisut kannatust ning õiget tehnikat, varasemat oskust ja arusaama röstimisest. Lisaks on vaja muretseda purk gheed ehk selitatud võid, millega lillkapsast määrida ja maitsestada. Lisandina pakutakse selle imelise kapsapea juurde paksu valged bešamellkastet. Kõrvale head veiseliha - külma või kuuma, see on igaühe vaba valik.

Valmistamine

  • Puhasta lillkapsapea ja lõika juure pealt ühtlaseks, et seisaks kenasti ahjuplaadil.
  • Tõsta kapsapea kõrgemate äärtega ahjuvormi, määri sisse ohtra ghee'ga, raputa peale pipart ja soola.
  • Aja ahi 180 kraadi juurde. Pane kapsas ahju ja rösti.
  • Iga natukese aja tagant lisa ghee'd või tõsta lusikaga vedelat võid tagasi kapsale.
  • Kui lillkapsas pehmeks haudunud, tõsta kuumus 200 kraadini ahjus ja rösti kapsas pealt kuldseks, isegi tumedamaks pruuniks.
  • Serveeri lauda koos bešamell kastmega.
  • Head isu! 
VANA KULD | Kuidas küpsetada tervet lillkapsapead?
Tervelt võiga hautatud lillkapsapea. Uus dekadentlik piduroog.Foto: Shutterstock
Maitsed.ee