Koostisained

  • 10 portsjonit
300 gpoolkuivanud saia, saiakesi või kringlit
2 dlröstitud ja hakitud sarapuupähkleid
5 dlpiima
2 dlvahukoort
4 muna
1 dlsuhkrut + 1 sl peale raputamiseks
0,5 dlmandlilikööri
1 tlkaneeli
1 tlvanillsuhkrut
0,5 tlsoola
 määrimiseks võid
Saiavorm on magustoit, mida tänapäeva täiskasvanud aeg-ajalt lihtsalt nõuavad, sest mis saab olla parem kui oma lapsepõlvest pärit lihtne maitsesegu suhkrust, kaneelist ja saiast. Meie retsept on veidi rikkalikum kui tavaline saiavorm, sellesse on lisatud pähkleid, koort ja likööri, ent võidki olla ju pisut loomingulisem! Aga käitu igal juhul nii, nagu süda selle vormi puhul ütleb, lastega pered peavad likööri nagnii siirupiga asendama.

Valmistamine

  1. Lõika sai kuubikuteks ja lao võitatud ahjuvormi. Raputa peale pähklid. 
  2. Sega omavahel piim, koor, munad, suhkur, liköör, kaneel, vanillsuhkur ja sool. Vala segu ühtlase kihina saiakuubikutele ja lase 15–30 minutit maitsestuda. Raputa peale suhkrut. 
  3. Küpseta 180-kraadises ahjus veevannis 50 minutit. Kui vorm kipub küpsemise ajal liigselt pruunistuma, kata pealt küpsetuspaberi või fooliumiga.
Oma Maitse