08.05.2017, 20:26
Uus-Meremaa klassikaline rohumaalihaveise pasteet
Pasteedi valmistamisel kasuta kindlasti rohumaaveise maksa. Piimalehma maks on oluliselt kiulisem ja elanud 4-5 aastat teistsugust elu kui rohumaal õnnelikult elanud lihaveis.
FOTO:
Koostisosad:
Rohumaaveise maksapasteet
- 500 g Rohumaaveise noorlooma maksa
- 1 tk Muna
- 2 tk Muna kollast
- 250 g Võid (82%)
- 120 ml Rõõska koort
- Meresoola
- Valget pipart
- Näputäis muskaatpähklit
- 1 tk Sibul
- 2 tk Küüslauguküünt
- 120 ml Madeirat
- 2 sl Brändit
- 1 tl Värsket tüümiani
Rohumaal kasvanud veise maks on magus ja enne pasteedi valmistamist tasub ka mõni tükk maksa toorena ära süüa, see on ainuke kindel viis raua omastamiseks, vahendab Liivimaa Lihaveis.