Ürtidega grillitud kanafileest salat noorsuvise rohelisega
Hästi mõnus kerge salat sobib põgusaks eineks või siis ka tugevama toidukorra eelroaks. Ürtide osa ei jõua
maitsetes ära kiita ja värskete aedviljade mahlasus rõõmustab meeli. Sellisel moel valmistatud kanafilee
maitseb ka lastele väga hästi.
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Kanafilee
- Sool
MARINAAD
- 1 dl Oliiviõli
- 3 sl Sidrunimahl või laimimahl
- 2 küünt Küüslauk (purustatud)
- 1 suur peotäis Hakitud ürdid (vali välja 3 või 4 järgnevate seast, tüümian, petersell, till, basiilik, koriander, salvei, karulauk, münt)
- Must pipar
- 1 tk Tšilli (hakitud, soovi korral)
SALAT
- Roheline salat (jääsalat, Rooma salat, rukola, beebispinat vm)
- Keedetud kartul (värskest saagist)
- Redis
- Kirsstomat
- Sool
- Must pipar
- Värske kurk
SALATIKASTE
- 1 osa Valge veini äädikas
- 3 osa Oliiviõli
- 1 tk Šalottsibul (peeneks hakitud)
- 1 tl Dijoni sinep
- Värske koriander (hakitud)
1. Pane kanafilee kahe kile vahele ja rulli-vajuta tainarulliga õhemaks. Filee võiks jääda 5–7 mm paksune. Jäta liha vähemalt pooleks tunniks marinaadi.
2. Grilli kanafileed 3–4 minutit mõlemalt poolt. Sool lisa vahetult pärast grillimist.
3. Pane kaussi roheline salat, tükeldatud keedukartul ning kurgija rediseviilud. Sega kõik kergelt läbi. Kõige peale aseta grillitud kanafilee viilud. Kalla üle salatikastmega. Võid lisada värskelt jahvatatud musta pipart ja soola.
4. Küüslauguse maitse lisamiseks võid paar pooleks lõigatud küüslauguküünt mõneks tunniks kuni üleöö salatikastme hulka panna. Enne kastme salatile valamist võta küüslauk välja. Sega kõik marinaadiained ja kalla ettevalmistatud salatile.