11.09.2016, 15:05
Unustatud delikatess: Meresoola ja peterselliga ahjus hautatud luuüdikondid
FOTO:
Koostisosad:
Meresoola ja peterselliga ahjus hautatud luuüdikondid
- Veise säärekontide juppe
- Mereseoola
- Peterselli
- Sibulat
- Sidrunit
- Chiabatta
Luuüdi kõige lihtsam valmistamisviis on ahjuplaadil püsti asetatud luujuppe röstida 250 kraadi juures umbes 20 minutit. Grillida neile juurde suured itaaliapärased bruschetta viilakad ning teha juurde salat petersellilehtedest, sibulast, küüslaugust ning oliiviõli ja sidrunimahla kastmest. Taldriku servale ka lusikaga meresoola.
Võtad siis noaga pehme luuüdi luust saiale, määrid, riputad mõnuga soola, tõstad peale peterselli salati ja sööd. Maitsed, mida väga tihti ei kohta, saavad kokku häälestatud ning kõhtu rändab väga head ja toitvat rooga.