Koostisained

  • 1t 0min
  • 8 portsjonit
  • Koogid ja plaadikoogid
  • Lõuna, Õhtusöök
 Palava ilma maasikakohupiimatort
 Biskviit
5 tkMuna
100 gSuhkrut
60 gJogurtit
60 g35% koort
80 gVõid
60 gNisujahu
 Kreem
12 gŽelatiini
200 g35% rõõska koort
100 gSuhkrut
600 gKohupiimakreemi
1 tkSidrun
1 tlVanillsuhkrut
350 gMaasikaid
Kohupiimakreemiga maasikatordist ei suuda keegi loobuda.

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 kraadini. Eralda munakollased -valgetest. Lisa munakollastele 50 g suhkrut ning hakka vahustama. 
  • Samal ajal alusta valgete vahustamist ja lisa järk-järgult ülejäänud suhkur. Kui valge on tugevaks vahuks muutunud, lõpeta vahustamine. 
  • Sega sulatatud või jogurti ja vahukoorega. Vala munakollase hulka ja sega ühtlaseks. Lisa jahu ning sega. 
  • Lõpuks lisa munavalge ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Pane ümmargustesse vormidesse ja küpseta kolm-neli kihti, iga kiht eraldi.
  • Paisuta želatiin külmas vees. Vahusta 150 g koort ning sega koos suhkruga kohupiima hulka. Lisa riivitud sidrunikoor, pool sidrunimahlast ning vanillsuhkur. 
  • Kuumuta ülejäänud 50 g koort, tõsta kuumuselt maha ja lahusta selles paisutatud želatiin. Sega ka see ülejäänud kohupiimakreemiga.
  • Lõika 200 g maasikaid umbes sõrmeotsasuurusteks tükkideks.
  • Lao biskviidid ja kohupiimakreem ning maasikatükid kihiti, lase taheneda ning kaunista ülejäänud maasikatega.
Oma Maitse