17.09.2015, 12:50
Tervislikud kakukesed
FOTO:
Koostisosad:
- 500 ml Türgi jogurtit
- 3 tk muna
- 2 dl mahemandlijahu
- 2 tl psyllium-seemneid
- 2 tl mahekookosjahu
- soovi järgi seesami-, lina- ja kõrvitsaseemneid
- väike peotäis riivjuustu maitsestamiseks
- soola
Valmistamine:
Sega munad, jogurt ja jahud. Lase 10 min seista, et tainas paisuks, ning lõpuks lisa seemned ja riivjuust. Tõsta lusika abil sobiva suurusega pätsid alusele. Küpseta 185–200 kraadi juures umbes 20–30 min, kuni leivad on pealt kuldpruunid. Soovi järgi võib taina teha vedelama või paksema, lisades juurde kas psyllium- või kookosjahu, sest nendel on paisuvad omadused. Kui tainas saab vedelam, võib teha n-ö ülepannileivakesi. Kui kasutada vedelainena 0,5 l vahukoort ning mitte lisada riivjuustu ja seemneid, saab hea tordipõhja. Sellisel juhul tuleks maitsestada näpuotsatäie meresoolaga.