Koostisained

    3 keskmist porgandit
    1 väike kaalikas
    200 gkõrvitsat
    0,5 juursellerit
    2 loorberilehte
    20 pipratera
    3 küüslauguküünt
    1 keskmine porru
    1 varssellerivars
    0,5 keskmist kapsapead
     veerand keskmisest lillkapsast
     peotäis suhkruhernekaunu
    2 keskmist sibulat
    2 õhukese nahaga tugevamat tomatit
     maitserohelist
     oliiviõli
    Igatpidi vitamiinirikas, värvirohke ja toitev talvine juurikasupp, mis sobib hästi pühadest taastumiseks ja seedimise korrastamiseks.

    Valmistamine

    1. Lase suuremas kastrulis vesi keema, lisa suuremateks kuubikuteks lõigatud kaalikad, porgandid, juurseller ja kõrvits. Pane loorber, küüslauk ja pipar marlikotikese sees supi sisse keema. Kui juurikad on 3-4 minutit keenud, lisa ülejäänud köögiviljad.
    2. Enne supi serveerimist lisa neljaks lõigatud nahata tomatid. Supp peab olema parajalt paks, juurviljad ei tohi olla väga pehmed.
    3. Vala supp taldrikusse ning raputa peale ohtralt rohelist sibulat ja tilli ning lisa 1 sl mahedamat oliiviõli. Kõrvale paku röstitud saia.
    PromoOma Maitse