24.03.2008, 12:31
Tequila'st joobunud kanad
Tequila-kogus võib mõjuda ehmatavalt, kuid tulemus on nauditav (ning sugugi mitte joobumust tekitav) just selle mõnusa nüansi poolest, mille see kange jook endast
puuviljarohkes roas jätab. Võid proovida toitu ka kanafileega, kuid sel juhul pööra
tähelepanu kartulite valmimisajale.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- tk Kana poolkoivad
- Sool
- Must pipar
- Nisujahu või peenike maisijahu
- 1 dl Tumedad rosinad
- 0.5 dl Valge vein
- 2 sl Maisiõli
- 1 tk Suurem sibul
- 3 küünt Küüslauk
- 1 tk Tšilli
- 4 tk Kartul
- 80 g Mandlilaastud
- 2 tk Õun (väiksem, hapukam)
- 0.5 l Kanapuljong
- 1.5 dl tequila
- värske koriander
1 Pane pestud rosinad veini sisse likku. Maitsesta nahata, kuid luutükiga poolkoivad soola ja pipraga ning paneeri jahus. Pruunista õlis ja aseta haudepotti.
2 Prae tükeldatud sibulat, küüslauku ja tšillit mõni minut pannil väheses õlis. Lisa mandlilaastud ning veidi aja pärast õuna- ja kartulitükid. Prae, aga jälgi, et mandlid üle ei pruunistuks, ning lisa siis rosinad koos veiniga.
3 Vala kõik haudepotti kanakoibade peale, kalla juurde puljong ja tequila ning hauta kaane all kana ja kartulite pehmenemiseni. Kui kaste jääb liiga vedel, hauta mõni aeg ilma kaaneta.
4 Kontrolli soolasust ja teravust ning maitsesta värske maitserohelisega. Söö koos rustikaalse saia või täisterariisiga.