Koostisained

    2 keskmist suvikõrvitsat
    300 gläbikasvanud suitsusinki või suitsukaelakarbonaadi
    1 porru
    300 gkodujuustu
    200 gjuustu
    8 kirsstomatit
     maitsestamiseks soola, pipart, valget pipart, pisut kuivatatud punet
    Saatejuht Urmas Vaino on kõiksuguste täidetud köögiviljade fänn. Näiteks meeldivad talle laulvad suvikõrvitsad, mida ta lusika abil lootsikuteks uuristab ja siis oma naisperele pakub. Proovi sinagi seda kerget ja lihtsat rooga, on ju suvikõrvitsate aeg!

    Valmistamine

    1. Lõika suvikõrvitsad pikuti pooleks ja võta lusikaga pehme sisu välja, nii et tekiksid lootsikud. Haki sink ja porru valge osa ning prae pannil kergelt läbi, sega kodujuustuga ja maitsesta. 
    2. Prae pannil hästi kergelt läbi ka suvikõrvitsalootsikud, aseta need õliga määritud küpsetusvormi ja täida seguga. Eriti tore, kui sul on olemas grillpann, siis jäävad suvikõrvitsatele toredad triibud. 
    3. Riivi juust ja puista täidetud suvikõrvitsate peale, sinna aseta ka pooleks lõigatud kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.
    KingitusOma Maitse