22.12.2015, 11:35
Teistmoodi jõululaud: Figuurinipp ehk küpsetamata piparkoogikook
Traditsioonilise rammusa jõululaua muudab tervislikumaks ja mitmekülgsemaks toorjuust. Eestlaste toidulaual on toorjuust üha sagedasem külaline ning sobib nii magusate kui ka soolaste toitude valmistamiseks. Võist ja margariinist väiksema rasvasisaldusega toorjuustust saab lihtsa vaevaga valmistada kooke, trühvleid ja komme. Samuti on toorjuust hea kaaslane pirukate, vormiroogade täidisena ning suupistete ja võiete koostisosana.
FOTO:
Koostisosad:
Küpsetamata piparkoogikook
- 180 g Küpsised
- 100 g Või
- 300 g Toorjuust
- 150 g Tume šokolaad
- 1 sl Mandlijahu
- 1 tl Piparkoogimaitseaine
- 75 g Geiša šokolaad
Pehme ja õrnamaitseline lehmapiima koorest tehtud toorjuust on oma madalama rasvasisalduse ning erinevate maitsete tõttu heaks alternatiiviks võileibade valmistamisel seni laialdaselt kasutatud võile ning margariinile.
Kui eesmärk on jõululaud tervislikumaks muuta ja tavalisele jõulutoidule vaheldust tuua, sobivad menüüsse näiteks toorjuustust tehtud soolased suupisted, võided ja vormiroad ning magusad koogid ja kreemid.