Koostisained

  • 20 min
  • 12 portsjonit
  • Kalaroad, Road
 SUSHIRIIS
500 mlSushiriis
600 mlVesi
 TEZU EHK ÄÄDIKALAHUS RIISI KEETMISEKS
250 mlVesi
60 mlRiisiäädikas
2 spl (kuhjaga)Suhkur
 Sool
 MAKI (10-15 TK)
500 gKeedetud riis
300 gKampyo
3 tkNorilehed
  NIGIRI (10-15 TK)
500 gKeedetud riis
500 gLõhefilee
 SERVEERIMISEKS
 Wasabi
 Ingver (marineeritud)
 Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
Klassikaline paar sushi-vaagnalt, mille valmistamine on vaatamata komponentide rohkusele siiski lihtne.

Valmistamine

RIISI KEETMINE

  1. Pese riis mitu korda külma veega läbi ning jäta külma vette vähemalt 30 minutiks seisma. Keetmisel mõõda alati täpsed kogused, et saaksid õige konsistentsiga riisi. Tõsta vees veidi tõmbunud riis keevasse vette ning keeda tasasel tulel 20 minutit. Hoia riisi tulelt tõstmise järel 15 minutit kaane all ja aseta siis kuum riis puukaussi. Sega riisi hulka esialgu neljandik tezu’st ehk äädika-suhkrulahusest ja jätka selle lisamist jao kaupa, kuni kogu marinaad on riisi hulka segatud. Riis on õnnestunud, kui see läigib. Osad sushi-kokad lisavad marinaadi järk-järgult riisile keetmise ajal.
  2. Tezu jaoks sulata kõik marinaadiained potis üheks ning jahuta toatemperatuurile.

MAKI JA NIGIRI VALMISTAMINE

  1. Kui riis on veidi maha jahtunud, hakka valmistama sushi't. 
  2. Nigiri tarvis vooli riisist parajad padjad ning tõsta kala riisile.
  3. Makisushi on norilehte keeratud sushi, mis seekord on oma põhimaitse saanud kampyo’st ehk sojakastmest-suhkrust-merevetikaleemest marinaadis magusaks tõmbunud suvikõrvitsast. Aseta norilehele riis, siis triip wasabi’t ja kampyo’t. Keera rulli ja lõika tükkideks.

PromoOma Maitse