Koostisained

     RETSEPT
    400 gTursafilee
    3 tkKüüslauguküüs
    1 tkHakitud tšillipipar
    300 gKirsstomatid
    200 gHästi küpsed tomatid
    1 dlValge vein
    5 dlKöögivilja - või kalapuljong
     Värske tüümian
     Sool
     Must pipar
     Suhkur
     Värske basiilik
     Oliiviõli
    Tomatid koos õrna lihaga tursaga, seltsiks küüslauk, basiilik ja sortsuke valget veini — kooslus, mis küünib oma lihtsuses ja maitsetäiuses gurmeemaailma kõrgusteni.

    Valmistamine

    1. Eemalda esmalt tomatitelt nahk. Selleks tee tomatitesse ristlõige ja aseta vili paarikümneks sekundiks keeva vee sisse. Tõsta välja, jahuta ja eemalda koor. Tükelda.
    2. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ja hauta küüslauku ning tšillipipart keskmisel kuumusel õli sees paar minutit. Lisa tükeldatud kooritud tomatid, poolitatud kirsstomatid ja tüümian. Lisa vein ja lase sel veidi aurustuda. Kalla peale puljong, lase keema tõusta ning keeda siis vaiksel tulel umbes 15 minutit.
    3. Maitsesta suppi soola, pipra ja suhkruga. Lisa tükeldatud tursafilee ja kuumuta paar minutit, kuni kala on küps. Serveeri kohe. Lauale andes lisa värsket basiilikut ning paar keerdu musta pipart.
    KingitusOma Maitse