TEE NÜÜD! Gluteenivaba pitsapõhi brokolist
Pitsa edasiarendustel ei ole piire ees. Ega itaallastel enam muud küll üle ei jää, kui selle kõigega leppida. Kui pitsat pidada lamepirukaks ja kasutada kvaliteetset toorainet, siis võib juhtuda, et noore itaallase võlume ehk äragi? Imemaitsev
kirkalt roheline gluteenivaba pitsapõhi on küll klass omaette. Vaja vaid ette küpsetada.
Kogused on arvestatud 6-le.
500 g brokolit (1 tk)
1 suur muna
0,5 tl soola
1 tl pitsamaitseainet või kuivatatud punet
1 tl oliiviõli + veidi määrimiseks
1 dl riivitud parmesani
0,5 dl riivitud mozzarella’t
1 Lõika brokoli väikesteks õisikuteks, koori ka vars ja lõika väiksemateks tükkideks. Hauta paar minutit väheses vees ja kurna või kasuta selleks mikrolaineahju. Surista köögikombaini või sauseguriga peeneks. Nõruta brokolimassist välja vesi – osade kaupa ja kahe majapidamispaberi lehe vahel kuivatades. Aseta mass kaussi, lisa ülejäänud ained ja sega ühtlaseks.
2 Vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pitsapõhi. Küpseta 210-kraadises ahjus 15 minutit. Alanda kuumus 200 kraadi peale, kata pitsapõhi meelepärase kattega ja küpseta veel 10–15 minutit.
SOOVITUS! Proovi ka neid brokolipitsa katteid!
• Margherita kate ehk tomatikaste + riivitud juust või mozzarella
• Tomatikaste + punane sibul + paprika + mais + kirsstomat + riivjuust või mozzarella
• Tomatikaste + rebitud liha + marineeritud sibul + küüslauk või tšilli + riivjuust või mozzarella
• Tomatikaste + kanafilee + värsked ürdid + ananass + riivjuust või mozzarella