*Itaalias on 00- tähisega jahu kõige kvaliteetsem jahuliik. Kui seda pole käepärast võib ka tavalist jahu kasutada.

Valmistamine
  • Puista pärm keskmise suurusega kaussi sooja veega. ( mitte liiga kuum ega liiga külm). Segage kuni pärm lahustub.
  • Asetage kogu jahu lauale vulkaani kujuliselt.
  • Valage pärmi ja sooja vee segu koos teiste koostisosadega ümber vulkaani kraatri.
  • Sõtkuge kõike kos 10 kuni 15 minutit kuni tainas on sile ja elastne, samal ajal tagades et tööpind oleks jahune.
  • Määrige kaussi oliivi õliga ja pange tainas kaussi. Keerake tainast nii palju et taigna ülaosa oleks kergelt õlitatud.
  • Katke kauss ja pange tainas kõrvale 4-5 tunniks seisma.
  • Neile, kes soovivad väga autentset pizzat võivad teha pizza-taina peale risti- see on vana Itaalia traditsioon, mida tehakse, et õnnistada toitu.
  • Eelkuumutage ahju 200 kraadini.
  • Võtke tainas kausist välja ja visake uuesti jahu sisse. Pressige tainast niikaua kuni seal pole enam õhumulle. ( Nüüd võib olla õige aega kasutada oma lapse abi taigna sõtkumisel).
  • Jagage tainas kaheks ning laske paar minutit puhata.
  • Rullige tainas nüüd 25 cm läbimõõduga discideks. Nüüd saate otsustada kas teha paksu ( pizza alta) või õhukese (pizza bassa) põhjaga pizza.
  • Pange pizza tainas õlitatud küpsetuspaberi peale.
  • Lisa tomatikaste, kui soovite pizza Rossa ( punane pizza). Paljud pizzad Itaalias on tegelikult pizza Bianca, ilma tomatikastme ta. Pintselda served oliiviõliga.
  • Küpsetage igat pizzat umbes 10 minutit, lisage mozzarella ( viilutatud või tükkidena) ja kõike muud mida soovite lisada. Omal vabal valikul.
  • Las pizzad kõpsevad kuniks koorik on pruunistunud ja juust sulanud. Kindluse mõttes vaadake üle ka pizza põhi, et ka see oleks pruunistunud.
  • Võtke pizza ahjust välja ning kaunistage basiilikuga.
  • NAUTIGE!