Koostisained

    0,5 lpiima
    50 gvõid
    600 gnisujahu
    175 gnisukliisid
    6 gkuivpärmi
    1 slköömneid
    0,5 slleivamaitseainet või aniisi-, apteegitilliseemnete ja köömnete segu
    1 tlsoola
    Juba 5. sajandil Rootsis tuntuks saanud krõbeleib või teise nimega näkileib pakub nii maitseid, aroome kui ka huvitavat tekstuuri. Seda krõbeleiba peeti kuni mõnekümneaasta taguse ajani vaesema rahva söögiks, täna leiab selle maitsva ampsu kõikidest tervisetoodete nimekirjadest ja tippköökide menüüdest. Antud kogusest saab 40 näkileiba.

    Valmistamine

    1. Kuumuta üheskoos piim ning või. Sega omavahel kõik kuivad ained. Lisa kogu aeg tainast segades piim ja sulatatud või. Seda on lihtsam teha masinaga, sest tainast tuleb veel 10 minutit segada. Masina puhul vali suhteliselt aeglane kiirus. 
    2. Lase tainal umbes 15 minutit puhata. Aseta küpsetuslauale ning jaga 40 tükiks. Jäta 30 minutiks tahenema. 
    3. Rulli sobivad kujud ning tee leivale kahvliga augud. Küpseta 220-kraadises ahjus 3–5 minutit. 
    SOOVITUS
    Hoia näkileiba pappkarbis kuivas ja pimedas kohas, nii on leib söömiskõlblik vähemalt 2 nädalat.
    PromoOma Maitse