Koostisained

    3 slkikerhernekonservi vedelikku
    1 tlkuhjaga Dijoni sinepit
    0,5 tlroosuhkrut
    0,5 küüslauguküünt
    150 mlviinamarjaseemneõli
     veidi soola ja musta pipart
     pisut sidrunimahla
    Mida kõike ei saa toiduteol asendada? Munavaba majoneesi kodus valmistada on imelihtne ja see valmib vaid minutiga! Seisab külmikus tubli nädal-kaks. Kogus 2 dl.

    Valmistamine

    1. Kui kasutad käsimikserit, siis sega kikerhernekonservi vedeliku hulka sinep, suhkur, sool, pipar ja purustatud küüslauguküüs. Vahusta mikseriga paksemaks. Jah, kikerhernevedelik läheb vahtu! Hakka peene joana, pidevalt edasi vahustades juurde nõristama õli. Valmis majoneesile lisa happeks veidi sidrunimahla. Majonees ei tule nii paksu konsistentsiga, kui on munakollastest tehtu.
    2. Kui kasutad blenderit, pane kõik koostisained kannu ja blenderda u 20 sekundit. Saad kõvasti paksema konsistentsiga majoneesi.

    5 võimalust munavaba majoneesi kasutamiseks

    • Võikude aluskatteks või asemel.
    • Dipina köögiviljade ja (isetehtud) kartulikrõpsude juurde.
    • Hea salat, kui segada majonees riivitud keedupeedi või toore porgandiga.
    • Kastmeks ahju- või aurutatud köögiviljadele.
    • Segada keedetud pasta hulka.
    Oma Maitse