29.09.2016, 15:03
Tatrajahust seemnetega lameleivad õrnsoolalõhe ja Smetanaga
Mõnusad lameleivad sobivad nii omaette näksimiseks kui ka suupisteampsude valmistamiseks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 dl Päevalilleseemened
- 1.5 dl Kõrvitsaseemned
- 2 spl Seesamiseemned
- 1 tl Vahemere ürdisegu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 1 dl Tatrajahu
- 2 spl Graham-jahu
- 1 tl Suhkur
- 1 tl Sool
- 1 tk Muna
- 1.5 dl Hapendatud piim
- Plaadi määrimiseks õli
- Serveerimiseks Smetana (rammus hapukoor)
- Õrnsoolalõhe
- Küps vokaado
1. Sega omavahel kuivaineid. Lisa muna ja hapendatud piim ning sega tainas ühtlaseks. Kui tainas on liiga kuiv, lisa veidi vett. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning piserda küpsetuspaberile veidi õli. Laota tainas küpsetuspaberile ning aseta sinna peale teine küpsetuspaber. Lükka käte abil tainas kahe küpsetuspaberi vahel lamedaks ja ühtlaseks. Kihi paksus peaks olema umbes pool sentimeetrit. Eemalda pealmine küpsetuspaber ja tõmba terava noa otsaga tainale ruudud. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.