Koostisained

    1 kalkun
     hapukapsast
     õunu
     kuivatatud ploome
     serveerimiseks kartuleid
    Me oleme küll rohkem kanausku ja sealiha armastajad, ent kalkun on hea vaheldus, eriti täidetud moel. Kui ostad omale külmutatud kalkuni, siis tasub seda üles sulatada aegamööda ja soovitatavalt külmkapis. Sulamise kunstliku kiirendamise tulemusena voolavad lihamahlad välja ning liha muutub kuivemaks. Maksimaalne sulamisaeg on üks ööpäev 2 kilo liha kohta. Alljärgnev retsept on ülilihtne. Kui täidiseks paned hapukapsast, siis hauta see eelnevalt poolpehmeks.

    Valmistamine

    1. Hõõru puhastatud lind seest ja väljast soolaga. Täida kõhuõõs poolpehmeks hautatud hapukapsaste, õunte või hoolikalt pestud mustade ploomidega. Aseta lind, selg alaspidi, äärisega pannile ja pruunista. Seejärel vala linnule kuuma vett ja küpseta 160–180-kraadises ahjus 2,5–3 tundi. Küpsetamise ajal kasta lindu aeg-ajalt praadimisvedelikuga. 
    2. Kui kalkun on valmis, võta kapsad, õunad või ploomid kõhuõõnest välja. 
    3. Tükelda valmis lind. Selleks lõika rinnaliha luult maha ja tükelda ristikiudu. Koivad murra kere küljest ära ja lõika liigese kohast kaheks tükiks. 
    4. Lisandiks paku hapukapsaid, õunu või ploome ning ahjukartuleid ja praeleent.
    KingitusOma Maitse