Koostisained

  • 4 portsjonit
 3 tassi brokoliõisikuid
1 porgand (hakitult)
3 küüslauguküünt (hakitult)
1 sibul (hakitult)
1 sellerivars (hakitult)
 1 tass seeni
 3 tassi tomateid (värskeid või konserveeritud)
 1 purk tomatipastat
 1 tass rohelisi või punaseid läätsi
 2 tassi vett või köögiviljapuljongit
1 sloreganot
1 tltüümiani
1 slsuhkrut või agaavi siirupit
  soola, pipart
 Kreeka pähkleid, maitsepärmi garneeringuks
2003. aastal algatati maailmas kampaania Meatless Monday (lihavaba esmaspäev), mis kutsub tarbima vähem liha ja lisama toidusedelisse rohkem taimset. Eestis edendab sellist mõtteviisi kodanikualgatus Taimne Teisipäev, mis kutsub ühel päeval nädalas ehk siis teisipäeval loobuma liha söömisest ning proovima maitsvaid ja rikkalikke taimseid toite. Avaldame selle päeva puhul ühe taimse kastme retsepti.

Valmistamine

  1. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
  2. Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka Kreeka pähklid. Sega ja naudi!


Retsepte ja ideid taimse teisipäeva pidamiseks saad allolevatelt linkidelt, samuti leidub seal infot ka nende restoranide kohta, kes on Taimse Teisipäeva kampaaniaga liitunud:

www.facebook.com/taimneteisipaev
www.taimneteisipaev.ee

PromoOma Maitse