Koostisained

     TAINAS
    5 dlpiima
    50 gpärmi
    1 tlsoola
    2 dlsuhkrut
    1 tlvanillsuhkrut
    1 kgjahu
    200 gpehmet võid
     TÄIDIS
    180 gvalmis tordipõhja
    50 gtoasooja võid
    2 sltuhksuhkrut
    1 slkakaopulbrit
    1 muna
     5 tilka rummiessentsi
     GLASUUR
    1 dltuhksuhkrut
    0,5 dlkülma vett
    Rummisaiad maitsevad parimini ahjusoojalt või leigena. Soovi korral võid saiad tuhksuhkruga üle raputada.

    Valmistamine

    1. Kuumuta piim 37 kraadini ehk käesoojaks ja sega juurde pärm. Lisa sool ja suhkrud. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku hulka pehme või. Jätka sõtkumist mõni minut, kuni tainas lööb käte küljest lahti. Kata kauss rätikuga ja lase soojas umbes pool tundi kerkida.
    2. Sõtku tainas alla ja vala kergelt jahuga üle puistatud lauale. Rulli piklikuks. Lõika tainast 15 x 7 cm suurused tükid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Purusta kõik täidiseained ühtlaseks massiks. Tõsta tainatüki keskele 1 sl täidist ja suru tainas servadest tihedalt kahvliga kinni. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit. Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur ja vesi. Pintselda ahjusoojad saiad suhkruglasuuriga üle.
    KingitusOma Maitse