Koostisained

400 gkodust hakkliha
1 suurem sibul hakitult
1 slvõid või õli praadimiseks
1 sljahu
 kruusitäis või poolteist toasooja piima ja vee segu
 soola-pipart
Mõlemad mu täiskasvanud lapsed on mulle näidanud, et lihtne elu tähendab ka lihtsat toitu. Nad helistavad aeg-ajalt ja küsivad, kuidas teha ühepajatoitu, hakklihakastet, pannkooke, suhkrukringleid... Lapsepõlvest meelde jäänud lihtsad toidud valmivad enamasti kiirelt, neis on vähe komponente ja mis peaasi — nad tulevad alati välja, on maitsvad ja kõige krooniks on nad ka odavad. Seekord teemegi midagi sellist, kus pole üleliigseid vürtse ega gurmeeriiulitele paigutatud tuhandeid koostisosi. On liha ja kartul, sool ja pipar. Sibul. Teeme hakklihakastet kartulitega!

Valmistamine

  1. Haki sibul ja prae võis või õlis pehmeks.
  2. Lisa pannile hakkliha ja tee see pannilabidaga tükkideks, täitsa omale meelepärasteks. Mõnele meeldivad hakklihakastme sees suuremad, mõnele väiksemad tükid. Prae ilusti läbi. Võid lisada natuke soola-pipart lihale, aga võid seda teha ka lõpus.
  3. Raputa peale jahu, sega veidi.
  4. Kalla peale piima ja vee segu. Lase keema - kaste läheb keedes paksemaks. 
  5. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Serveeri keedukartulitega. Kõrvale võid pakkuda salatit, hapukurki, kuidas soovid. Minu omad nõudsid sinna kõrvale alati rohelise sibula või kurgisalatit hapukoorega. Mine võta kinni!
KingitusOma Maitse