Koostisained

    300 gvärsket kurki
    1-1,5 tlsoola
    1 tlsuhkrut
    15 mustasõstralehte
    2 küüslauguküünt
    See marinaad sobib hästi kurkide kiireks marineerimiseks. Pärast mõnetunnist omas mahlas maitsestumist on kurgid parajalt küüslaugused ja soolased. Üleöö seisnud kurkide iseloom on aga veelgi maitseküllasem!

    Valmistamine

    Lõika kurgid viiludeks, rebi mustasõstralehed natuke väiksemaks ning viiluta küüslauguküüned. Sega kõik komponendid kausis korralikult läbi ja säti soolakogus maitse järgi paika. Jäta vajutuse alla paariks tunniks maitsestuma.
    Võib ka nii! Pista pikuti pooleks lõigatud kurgid koos ülejäänud komponentdega kilekotti, raputa korralikult segi ja pane siis külma maitsestuma. Kurkidele võid lisada ka mädarõigast, sinepit ja tilli.

    Oma Maitse