2. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna, jahuta ja koori. Lõika 2 cm paksusteks tükkideks.

3. Hauta hakitud sibul õlis kergelt pruuniks, selleks kulub u 10 minutit. Kuumuta pannil suhkur ja või kergelt kuldse karamelli tekkimiseni.

4. Vala karamell küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Puista sinna sisse ka hakitud punet ja tüümiani. Laota peale kartuliviilud. Aseta kartulite vahele sibulatükke ja tomateid. Kõige peale puista riivitud juust.

5. Lõika tainast 3–4 cm suurem tainaratas, kui on koogivorm. Laota tainas kartulitele ning suru ääred kergelt vormi külgedele. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, siis alanda kuumust 170–180-kraadini ning küpseta veel 15 minutit.

6. Kummuta pirukas taldrikule üsna kohe pärast ahjust võtmist, et karamell ei jõuaks taheneda. Maitseb ühtmoodi hästi nii soojalt kui ka jahtunult.