Maitsed.ee

Tegemist on üsna sama saltiga, mida kreeklased enda omaks peavad, mida grusiinid oma liharoogade kõrvale naudivad või albaanlased kokku hakivad. Horvaatiast Kosovo ja Makedooniast Slovakkiani tuntud salat värskendab ja täidab, on maitserikas ja ka vürtikas.

Valmistamine
  • Pese ja kuivata kõik juuviljad. Koori sibul ja küüslauguküün. Kurna oliivid. Prepareeri liha, kui seda kasutada plaanid.
  • Lõika tomatid suupärasteks tükkideks. Viiluta kurk. Viiluta ka sibul ja riivi küüslauk.
  • Sega kõik juurikad suuremas kausis kokku. Lisa oliiviõli ja musta pipart. Lisa ka hakitud tilli ja oliivid.
  • Serveerides riivi peale head Balkani juustu. Kui soovid, tõsta juurde ka lihaline.
  • Söö salatit koos kuuma Balkani saiaga, millele määri võid.
  • Head isu!