Koostisained

    200 gmunapasta-lasanjeplaate
    300 gsuvikõrvitsat
    500 gmaitsestamata ricottat
    1 dlrõõska koort
    200 gbeebispinatit
     pisut sidrunikoort
     soola
     tšillit
    300 gmozzarellat
     Bešamellkaste
    50 gvõid
    1 dljahu
    0,5 dlpiima
    0,5 tlsoola
    0,5 tlriivitud muskaatpähklit
    See on klassikaline maitsekombinatsioon, millega saab kööginurka meeldiva hooajatunde.

    Valmistamine

    1. Alusta bešamellkastmest. Selleks sulata või ning lisa vispliga hulka jahu. Seejärel, vispeldamist jätkates lisa piim ning kuumuta nõrgalt kuumusel, kuni kastme tihenemiseni. Maitsesta sobiva koguse muskaatpähkli ja soolaga ning jäta kaste ootele.
    2. Riivi suvikõrvits ning sega see ricotta-kreemi, rõõsa koore ja beebispinatiga. Maitsesta soola, tšilli ja sidrunikoorega. Riivi mozzarella ning sega see segu hulka. Kui mass tundub liiga tihe, lisa veel rõõska koort – arvesta, et täidis peab pehmendama ka kuivad lasanjeplaadid. 
    3. Määri vorm pehme võiga ning tõsta sellesse pisut bešamellkastet. Aseta peale lasanjeplaadid. Jälgi, et nende vahele jääks kuni 5 mm ruumi, sest lasanjeplaadid paisuvad küpsemisel. Seejärel kata plaadid suvikõrvitsa-ricotta-seguga, piserda peale mõned lusikatäied bešamellkastet. Seejärel korda kihitamist plaatide ja täidisega. Viimasena vala peale bešamellkaste ning kui soovid, siis ka täiendav juustulisa. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus ligi 30 minutit. Lase kindlasti enne serveerimist lasanjel 10–15 minutit ootel olla.
    Oma Maitse