Sügiskartulid: Kartuli tarte tatin ehk tagurpidi kook
Koostisosad:
Kartuli tarte tatin ehk tagurpidi kook
- 250 g Kirsstomateid, poolitatuna
- 500 g Väiksemaid ja ühesuuruseid kartuleid
- 2 tk Hakitud sibulad
- 2 sl Suhkrut
- Paar oksa punet, tüümiani ja peterselli
- 150 g Kitsejuustu
- 500 g Pärmi-lehttainast
- Oliiviõli
- Võid
- Musta pipart
- Meresoola
Kartulile on viimasel ajal süüks pandud vanamoodsust ja liigseid süsivesikuid, kuid sellest hoolimata on kartuli puhul tegu mitmekülgse toiduainega, mis rikastab jätkuvalt meie toidumaailma. Kartul sisaldab rohkelt C-vitamiini, väärtuslikku proteiini ning tänu suurele tärklisesisaldusele on kartuli kasutamise võimalusi väga palju. Siinkohal toomegi teieni mõned retseptid, mis muudavad tavalise kartuli veel mitmekülgsemaks. Retseptid on valminud koostöös veebilehega Eestikartul.ee.
Esmapilgul veidrana tunduv kombinatsioon kartulist ja koogiklassikust saab üsna kiiresti põhjendatud kohe, kui seda pirukat proovida. Kergelt magusa nüansiga kartul, ürdid, ahjuküpsed tomatid ja kitsejuust – milline pirukasõber suudaks sellisele ahvatlusele vastu panna? Lisaboonuseks on veel kõikide siiras üllatus ja ülevoolav kiitus, kes seda pirukat vaid proovivad.