28.11.2011, 08:05
Sügiseselt tummine metsloomasupp
Mineraalaineterikas metsloomaliha maitseb mehiselt ka supina.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Metskitsekael (kondiga)
- 1 tk Põdravasika süda
- 1 pea Küüslauk
- 1 tk Sibul (suur)
- Juurseller
- Sool
SUPIKÖÖGIVILI
- 1 tk Paprika (soovi korral)
- 4 tk Porgand
- 2 peotäit Seened (soolatud)
- 1 peotäis Aeduba
- 1 peotäis Põldoad
- 1 jupp valget osa Porrulauk
- 1 tk Kaalikas (väike)
- Aedtill
- Varsseller
- Must pipar
- 1 küüs Küüslauk
1. Puljongi keetmine – pane liha külma veega keema, korja vaht ja siis lisa sool ja maitsejuurikad. Keeda tasasel tulel kuni liha on pehme. Enne supi keetmist kurna puljong sõelaga läbi, et ei jääks võimalikke luutükke sisse.
2. Aseta puljong uuesti tulele, aja keema, lisa tükeldatud juurikad ja jäta vaiksele tulele podisema. Edasi puhasta keenud supikontide küljest liha lahti ja haki peeneks.
3. Kui juurikad on peaaegu pehmed, pane sisse liha. Maitsesta suppi oma soovi järgi.
4. Valmis supile riputa tilli, peterselli, musta pipart ja pigista üks küüslaugu küüs. Ära keeda.