Koostisained

 Sügisene turgutav kõrvitsasupp seemnete ja peekoniga
 Keskmine kõrvits
 Suurem kartul
 Šarlottsibul
 Küüslauk
 Kõrvitsaseemneõli
 Kõrvitsaseemneid
 Kanapuljongit
 Õhukest suitsupeekonit
 Kookospiima
 Vahukoort (35%)
 Laimimahla
 Laimikoort
 Meresoola
 Musta pipart
 Kardemoni
 Tšillikaun
Lähenev sügis ja kõrvitsad sobivad kokku nagu suvi ja päike. Või kuu ja tähed. Suurem kõrvitsauputus seisab küll veel ees, ent imekauneid kuldseid isendeid juba müüakse ja need kutsuvad katsetama. Alustame lihtsamast otsast, hautame ühe kreemise püreesupi, mis peaks hajutama kõik sügise lähenemisest põhjustatud tusatujupilved.

Valmistamine

  • Koori ja puhasta kõrvits. Lõika tükkideks ja laota ahjuplaadile.
  • Pese ja koori suurem kartul, tükelda ja pane samuti ahjuplaadile.
  • Kalla kartulile ja kõrvitsale otsa õli, maitsesta soola ja pipraga. Pane juurviljad ahju 200 kraadi juurde röstuma.
  • Samal ajal puhasta ja haki sibul ning küüslauk. Viiluta ka tšillikaun. Prae kõik haudepotis õlis läbi. Lisa ka kardemoni ja maitseaineid.
  • Kui kartul ja kõrvits on pehmed, pane mõlemad juurviljad haudepotti ning lisa kanapuljong. Hauta kõik pehmeks.
  • Pane ahjuplaadile peekon ja rösti ahjus krõbedaks.
  • Kui supp on pehmeks keenud, kasuta kas blenderit või saumikserit ja püreesta supp.
  • Pärast püreestamist pane supp tagasi madalale tulele ja lisa vahukoor ning kookospiim. Hauta ja sega suppi. Maitse ja maitsesta.
  • Viimasena lisa supile laimikoort ja laimimahla. Maitsed peaksid olema tasakaalus: natukene magus, soolakas, hapukas ja kergelt terav.
  • Kui supp on valmis – supp peaks olema keskmiselt paks ja siidjas –, serveeri koos kõrvitsaseemnete, kõrvitsaseemneõli ja purustatud peekonitükkidega. Juurde rösti head ciabatta't.
  • Head isu!
KingitusOma Maitse