Koostisained

  • 2t 0min
  • Küpsetised, Pirukad ja pitsad
 PETERBURI PÄRMITAINAS
200 gMargariin
7.5 dlNisujahu
2.5 dlPiim
50 gPärm
4 tlSuhkur
1 tlSool
 TÄIDIS
150 gKülmutatud spinat
100 gSeedermänniseemned
1 tkMuna
200 gFeta
 Must pipar
 Pune (värske või kuivatatud)
 ÜLEPINTSELDAMISEKS
1 tkMuna
Selle hoopis teistmoodi pärmitaina valmistamist õpetas mulle venelanna Marina. Tema pirukad on alati küpsetatud Peterburi pärmitainast, mis kerkib hoopis külmikus.

Valmistamine

  1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.
  2. Sulata margariin. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (!) vähemalt 1 tunniks ootele.
  3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänniseemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.
  4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevalt kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.
  5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.
PromoOma Maitse