Viime tavalised võileivad uuele tasemele ja arendame neist lihtsa väega kergemat sorti lõuna- või õhtusöögi. Näiteks saab seened panna ahju sousti ja kartuli asemel väikese juustuga koorikleival. Õunakoogi saad ülikiiresti valmis praetud saiast, toorjuustust. Pitsakatet oskavad röstsaiale kindlasti panna ka lapsed.

1. LIHAVABA VAHEMEREVÕIKU

SOOJAD VÕIKUD — terve pere vaieldamatud lemmikud!
Foto: Mai Grepp

Mozzarella-salat sobib Prantsuse saiaga nii hästi! Tomatikastme võid ise vahemereliste ürtidega maitsestada või siis osta poest kaste, kus see töö on sinu eest ära tehtud.

8-le

2 avokaadot
pisut sidrunimahla
1 baguette või tume pikk ciabatta
sorts oliiviõli
1 küüslauguküüs
150 g tomatikastet
6 päikesekuivatatud tomatit
250 g mozzarella’t
värsket basiilikut
soola, pipart

SERVEERIMISEKS:
sorts väärikat palsamiäädikat
paar lusikatäit basiilikupestot

1 Puhasta avokaado, piserda sidrunimahlaga ning maitsesta soola ja pipraga. Lõika sai pikuti pooleks ja rösti ahjus pisut tahedamaks.
2 Hõõru saia poolitatud küüslauguküünega. Tõsta peale tomatikaste, avokaadoviilud, kuivatatud tomati ribad ja tüsedad mozzarella-viilud.
3 Tõsta saiad 180-kraadisesse ahju 10 minutiks soojenema. Kui juust on sulanud, serveeri saiu koos palsamiäädika, pesto ja basiilikulehtedega.

HEA TEADA! Saia võid kihtidega veidi varem katta, aga ahju tõsta vahetult enne sööma asumist.

Loe edasi järgmisel lehel

KingitusOma Maitse