Šokolaadikeeks bergamotiteega
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 sl puru Must tee bergamotiga (näiteks Earl Grey)
- 1.5 dl Vesi (kuum)
- 1.5 dl Apelsinimarmelaad
- 4 dl Nisujahu
- 2 tl Küpsetuspulber
- 200 g Tume šokolaad
- 2 dl Suhkur
- 175 g Või
- 6 tk Muna (suur)
- 0.75 dl Kreeka pähkel
- 1 tl Vanillsuhkur
GLASUUR
- 1 dl Rõõsk koor 35%-line
- 170 g Šokolaad
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala teepurule kuum vesi ja lase 5 minutit tõmmata. Kurna ning jahuta toatemperatuurini. Püreesta marmelaad saumikseri või köögikombainiga ühtlaseks. Sega jahu ja küpsetuspulber. Sulata 200 g šokolaadi veevanni kohal või mikrolaineahjus ning jahuta toatemperatuurini. Vahusta pehme või suhkruga heledaks. Lisa ükshaaval munad – iga muna lisamise järel vahusta tainas ühtlaseks. Sega hulka sulatatud šokolaad, hakitud pähklid, marmelaad ja vanillsuhkur. Lisa vaheldumisi jahusegu ja tee. Vala tainas võiga määritud 1,5 l keeksivormi. Küpseta ahju keskosas 1 tund ja 10 minutit. Tõsta ahjust, lase 10 minutit jahtuda ning kummuta siis vormist. Glasuuri jaoks kuumuta koor keemiseni ja võta siis tulelt. Tükelda šokolaad ja pane vedeliku hulka. Lase 5 minutit seista ning sega siis ühtlaseks. Nirista glasuur jahtunud keeksile.