Koostisained

 Soe mahetatra salat hanemaltsa ja naadilehtedega
 Toortatart
 Porgandit
 Suvikõrvitsat
 Mugulsibulat
 Oliiviõli
 Tilli
 Peterselli
 Sellerit
 Punet
 Oreganot
 Soola
 Pipart
 Porrulauku
 Hanemaltsa
 Naadilehti
 Peedilehti
Juuni alguses kogunesid maa- ja maltsatoidust huvitatud gurmaanid Eassalu Külasseltsi maija Pärnumaal, et uurida ekspertide käe alla seda, kuidas kasutada tavalist umbrohtu ja muid metsikuid taimi oma köögis. Suvi on täies elus ning just nüüd on aeg süüa neid obskuursemaid taimi, mis igapäevaselt meie toidulauale ei juhtu. OmaMaitse.ee avaldab parimad maltsaretseptid.

Valmistamine

  • Võta klaasitäis mahedat toortatart, vala vesi peale ja leota paar tundi.
  • Puhasta ja tükelda kuubikuteks porgand, suvikõrvits ja mugulisibul. Voki köögiviljad pannil õliga.
  • Sega leotatud tatar köögiviljadega kokku, vala peale klaasijagu keeva vett ja jätta kuumale pliidilplaadile paisuma. Ära keeda! Soovi korral võid keeva vett täiendavalt lisada, kuni tatar on sobiva pehmuse saavutanud ja parajalt paisunud. Sellisel valmistusviisil säilivad toitained tatras kenasti.
  • Lisa tükeldatud värskeid ja kuivatatud ürte (till, petersell, seller, pune, oregano vms) ja maitse järgi soola. Lisa tatrale ratasteks tükeldatud porru, hanemaltsa, noori naadilehti ja peedilehe ribad.
  • Sobib serveerida värske köögiviljasalatiga, kastmeks (oliiviõli, õunaäädikas, inglise sinep, roosa himaalaja sool pruun roosuhkur või mesi, pipar, kuivatatud ja värsked ürdid jne).
  • Head isu!

KingitusOma Maitse