Kui mäletate menuseriaali "Meeleheitel koduperenaised", siis meenub kohe kindlasti see, et naised jõid tähtsate juttude juurde margaritasid. Susan, kes suuremat sorti köögisõber ei olnud, teadis, et maailma parim snäkk ja eelroog on just margarita. Selle koostisained olid tema kodus alati olemas, sest mine tea, millal on kellelgi jälle asja tema juurde ja tähtsad jutud ju kella ei küsi.

Margarita kokteil pärineb 1930-ndatest, koosnedes kolmest koostisainest: tequila’st, apelsiniliköörist (Triple Sec, Cointreau, Grand Marnier) ja laimimahlast. Asendades apelsinilikööri Blue Curaçaoga, saame Blue Margarita. Klassikalist Margaritat serveeritakse ja nauditakse soolaäärega klaasist. On the rocks — kokteil valatakse klaasi jääkuubikutele. Frozen Margarita — kokteil on segatud purustatud jääga. Staight up — kokteil serveeritakse ilma jääta.

KLASSIKALISE MARGARITA VALEM
3 osa (45 ml) tequila’t
1 osa (15 ml) apelsinilikööri
2 osa (30 ml) värskelt pressitud laimimahla
jääd
Pane kõik koostisained koos jääga šeikerisse, raputa korralikult ja kurna ilma jääta või värske jääga täidetud klaasi.

Margarita jätab fantaasiale küllusliku ruumi

Suvised Margaritad on väga käepärased edasiarendused klassikalisest retseptist. Kasuta kokteilis värskete puu- ja köögiviljade mahlu, need annavad joogile võrratu maitse- ja värvielamuse ja muidugi muudavad selle ka lahjemaks ehk “pikemaks”. Mahla pressimisel võib lisada mitmesuguseid maitsetaimi, tšillit, jalapeño’t. Serveerimiseks hõõru klaasi äär laimisektoriga kokku ja kasta siis taldrikule puistatud soolahelvestesse. Soolal ja soolal on vahe, päris tavaline lauasool kokteili kaunistamiseks ei sobi. Soola sisse võid näiteks maitseks segada pisut suitsutatud paprikapulbrit või kaneeli.

SUVISE MARGARITA VALEM
3 osa (45 ml) tequila’t
1 osa (15 ml) apelsinilikööri
2 osa (30 ml) värskelt pressitud laimimahla
12 osa (180 ml) värskelt pressitud puu- või köögiviljamahla

ARBUUSI-BASIILIKU MARGARITA ÜHELE
Blenderda 250 g puhastatud arbuusitükke ja 3 suurt basiilikulehte, kurna ja lisa koos ülejäänud valemiainete ja 6 jääkuubikuga šeikerisse. Raputa ja kurna soolaäärega kaunistatud klaasi värsketele jäätükkidele.

MANGO-APELSINI MARGARITA ÜHELE
Pressi mahl poolest apelsinist ja blenderda pool mangot (puhastatult u 180 g mangotükke), kurna ja lisa koos ülejäänud valemiainete ja 6 jääkuubikuga šeikerisse. Raputa ja kurna soolaäärega kaunistatud klaasi värsketele jäätükkidele.

KURGI-JALAPEÑO MARGARITA ÜHELE
Blenderda 250 g kurgitükke koos 2–3 jalapeño-­viilu ja 6 mündilehega, kurna ja lisa koos ülejäänud valemiainete ja kuue jääkuubikuga šeikerisse. Raputa ja kurna soolaäärega kaunistatud klaasi värsketele jäätükkidele.

Nipp! Kui sul pole väikest milliliitri mõõdutopsikut, mõõda supilusikaga — 1 sl on 15 ml.

Soovitus! Väga hea margarita saad ka maasika- või ananassimahlast, katseta julgelt eri kooslusi!

KingitusOma Maitse