04.04.2013, 12:35
Soba-nuudlid ja mirin´i-kastmes kala
Jaapanlaste mirin ehk riisivein lisab kastmele iseloomulikku magusust, mida võib asendada ka väiksema koguse tavalise suhkruga.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Soba-nuudlid
- 500 g Lõhefilee (nahata)
- Õli (praadimiseks)
- Koriander või
- 0.5 dl Tai basiilik (hakitud)
KASTE
- 2 tl Seesamiseemned (röstitud)
- 2 tl Ingver (riivitud)
- 2 sl Sojakaste
- 2 sl Sidrunimahl
- 4 sl Mirin
1. Ühenda kastmeained ja jäta ootele.
2. Keeda nuudleid soolaga maitsestatud vees 5 minutit ehk kuni pehmenemiseni.
3. Lõika kala kuubikuteks ning küpseta väheses õlis küpseks. Tõsta kastmesse maitsestuma.
4. Sega osa kastmest nuudlitega, serveeri hakitud ürtidega ning tõsta peale kastmesed kalakuubikud.