Sinepirohke kalasupp
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg kala fileerimise jäägid
- 2 l Vesi
- 400 g Kalafilee
- 2 spl Teraline sinep
- 2 spl Või
- 0.5 tk Pastinaak
- 1 tk Väiksem porgand
- 1 punt Värske till
- Sidrunimahl
- Sool
- Soovi korral keedetud muna
- Tillivarred, loorberilehed, terapipar
1. Pane puhtaks pestud (eemalda vajadusel lõpused!) supikogu külma veega keema. Eemalda tekkiv vaht ning keeda siis vaevu värelevana kuni 25 minutit. Lisa keeduleemele maitseks tillivarsi, loorberit, terapipart vms. Seejärel kurna leem.
2. Sega kalatükid sinepiga läbi.
3. Sulata keedupoti põhjas või ning kuumuta selles mõni minut pastinaagiporgandikuubikuid. Vala peale kalaleem ja keeda, kuni viljad on peaaegu pehmed. Lisa kalakuubikud ning sega hästi läbi. Lase supil korra keema tõusta ja eemalda siis tulelt. Lisa hakitud till. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa pisut sidrunimahla või soola. Serveeri hakitud munaga.
HEA TEADA!
Poes müüdavad supikogud on hea võimalus soodsa hinnaga väärt leemematerjali saada. Ja nagu ikka – kalasupp
tuleb maitsvam, kui kala ennast väga kaua ei keeda. Siinne supp on tehtud lõhest ja forellist, kuid tuleb maitsev ka mis tahes muu kalaga.