Koostisained

    3 keskmist sibulat
    1 küüslauguküüs
    0,5 kgsuvikõrvitsat
    0,5 kgporgandeid
    1 tlkuivatatud rosmariini
     veidi riivitud muskaatpähklit
     soola
    0,5 kgpärmi-lehttainast
    200 griivitud juustu
     mõned kirsstomatid
     praadimiseks õli
    Selle piruka retsepti saatis Oma Maitsele lugeja Sigrid. Pirukas, kus saab ühendada meeldiva kasulikuga — mõnusa krõbeda põhja ja tervislikud köögiviljad.

    Valmistamine

    1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Riivi jämeda riiviga suvikõrvitsad ja porgandid. Prae köögiviljad pannil pehmemaks. Maitsesta rosmariini, muskaatpähkli ja soolaga. Kurna liigne vedelik, et pirukapõhi läbi ei vettiks. 
    2. Rulli tainas ahjuplaadile ja äärista ka servad. Jaota ettevalmistatud köögiviljad tainale ning puista peale juust ja poolitatud tomatid.
    3. Küpseta 220-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni ääred on ilusasti pruunikad. Kui teed pool kogust, saad 26 cm ümmarguse piruka. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.
    PromoOma Maitse