Siidris hautatud pärlkana karamellistatud õuntega
Koostisosad:
- 800 g pärlkana või üks suurem broiler või samas koguses koibi
- 2 tk läbikasvanud peekonit
- 300 ml siidrit
- 100 ml kalvadost või brändit
- 100 ml oliiviõli
- tl suhkrut
- veidi sidrunimahla,
- meresoola
- musta pipart
- peotäis lehtpeterselli
- 2 tk tüümianioksa
Valmistamine
Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda kana, maitsesta soola ja pipraga ning pruunista laias ahjukindlas potis kuldpruuniks (mitmes osas 2–3 minutit).
Nüüd prae kuldseks peekon. Lisa siider ja kalvados, aja keema ning keeda kolmandiku võrra vähemaks. Sega sisse koor ja tüümian (NB! ainult lehed).
Pane pärlkanatükid tagasi potti ja hauta kaane all ahjus 30–45 minutit, kuni kana on pehme ja läbi küpsenud.
Koori ja puhasta õunad ning lõika paksudeks rõngasteks. Sulata või laial praepannil. Riputa õunalõikudele suhkrut ja prae võis kuldpruuniks (4–5 minutit mõlemalt poolt).
Kui pärlkana on valmis, võta see potist välja. Maitsesta kaste soola, pipra ja veidikese sidrunimahlaga. Pane kanatükid tagasi kastmesse ja kaunista karamellistatud õuntega. Puista peale röstitud Kreeka pähkleid ning hakitud peterselli.