Segäminiputõr ehk segamini puder
Koostisosad:
Puder
- 1.3 kg kartuleid
- 1.5 dl odrakruupe
- 1 l vett
- 1 tl soola
- 250 g soolaliha
- 2 kl mugulsibulat
- soojendatud piima ja võid (soovi korral)
Serveerimiseks
- 200 g hapukoort
- peotäis maitserohelist
Armastusega Kihnust, uut ja vana saareköögist:
Mandriinimestele on teada-tuntud Kihnu leib ja sai, lihapirukad ja räimerullid. Kuid saareköökides tehakse palju teisigi roogi, mis keele alla viivad! Hea toit on lihtne, puhtast ja tervislikust toorainest.
Valmistamine
Pese odrakruubid ja jäta umbes kolmeks tunniks vette likku. Koori kartulid, tükelda neljaks (suuremad rohkemaks) ning aseta soolaga maitsestatud keevasse vette nii, et vesi katab kartulid paari sentimeetri kõrguselt. Vala kartulistele nõrutatud odratangud, ära sega. Sulge pott kaanega ja jäta madalal kuumusel hauduma seniks, kuni tangud on pehmed. Kontrolli, et kogu vesi vahepeal ära ei keeks.
Tükelda soolaliha ja kooritud mugulsibulad väikesteks kuubikuteks. Pane liha pannile, poole praadimise ajal lisa sibul ja prae, kuni liha ja sibul on kuldpruunid. Lisa need pudrule, vajadusel maitsesta soolaga. Serveeri hapukoore ja hakitud maitserohelisega.