Koostisained

    2 suuremat keedetud kartulit
    2 keskmist keedetud peeti
     pannitäis kitsemampleid
     praadimiseks võid või õli
    3 slriivsaia
    1 dlhapukoort
    2 väikesemat muna
     soola, pipart
     kuivatatud või värsket punet
    Kitsemamplid paistavad metsas välja üsna haledad. Ei meelita neid korjama ei värv ega nigel kuju. Pigem kärbse- kui head söögiseent meenutav isend on ometi väga maitsev ega vaja kupatamistki. Maitsvamad on siiski noored seened, vanad, avanenud kübaratega tegelased võid metsa jätta. Kitsemampel on maitsev marineeritult, samut pirukas, suppides, hautistes ning ka niisama pannil võiga praetult.
    SEENELE! Kitsemampli-peedikotletid
    KitsemampelFoto: Seljamaa Fotostuudio

    Valmistamine

    1. Riivi kartul ja peet jämeda riiviga. Hauta seeni koos hakitud porruga võis. Paisuta riivsai hapukoores. 
    2. Haki seened väikesemaks, kuid need võiksid siiski jääda suuremaks kui riivitud juurvili, et ikka hamba all tükina tunda oleks. 
    3. Sega eelmainitud ained kokku ja lisa viimasena munad. Sega hästi, et tekiks ühtlane mass. Maitsesta soola, pipra ja punega. Vormi kotletid ning küpseta oliiviõlis või võis küpseks. 
    4. Maitsevad hästi nii soojalt kui ka külmalt koos maitserohelisega segatud hapukoore või Kreeka jogurtiga. 

    SOOVITUS! Samasse toitu sobivad ka teised mahedamaitselised seened ja ka eelnevalt kupatatud seened.
    Oma Maitse