29.08.2017, 11:11
Seeneketšup
18. sajandil, mil tomatit veel mürgiseks peeti, valmistati ketšupit seentest, Kreeka pähklitest, kalast või koorikloomadest. Sõna “ketšup” tuleb hiinakeelsest sõnast ke-tsiap ehk marineeritud kalakaste. Oma olemuselt meenutas tolleaegne ketšup pigem intensiivse maitsega Worcesteri kastet.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Metsaseened
- 2 spl Meresool
- 2 tk Loorberileht
- 0.25 tl Jahvatatud nelk
- 0.5 tl Jahvatatud vürtspipar
- 1 näpuotsatäis Cayenne'i pipar
- 1 tk Suur sibul hakitud
- 100 ml Siidriäädikas
- 1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
- 1 spl Värskelt riivitud mädarõigas
0,5l
Oled juba tellija?