Koostisained

     RETSEPT
    1 kgJahused kartulid
     Sool
     Must pipar
    1 tkMunakollane
    300 gNisujahu
     Pealeraputamiseks parmesan või Pecorino
     KASTE
    150 gGorgonzola Piccante juust
    2 tkKüüslauguküüs
    800 gKooritud konservtomatid
    1 peotäisBasiilikulehed
    2 splOliiviõli
    2 splSuhkur
     Sool
    Itaallased ikka viitsivad toidutegemisega jännata! Kui eestlane teeb kartulitampi ja sööb seda niisama lihakõrvaseks, siis itaallane peab tambist veel vorstikesi voolima ja neist padjakesi lõikama ning padjakestele ekstra kastme valmistama. Aga tulemus on jumalik.

    Valmistamine

    1. Keeda kõigepealt kaste. Selleks pane lai teflonpõhjaline pann või pott tulele, lisa puhastatud ning poolitatud küüslauguküüned kuuma õlisse ning puista mõne aja pärast juurde Gorgonzola. Sulata juust ning vala konservtomatid koos basiilikuga potti. Lase keema minna. Keera kuumus madalamaks ning lase podiseda umbes pool tundi, kuni segu on ühtlane ja paks. Vahetevahel sega tomateid puruks pressides. Maitsesta keemise jooksul suhkruga ning vajadusel soolaga.
    2. Keeda kartulid ja lase veidi jahtuda. Tambi puruks ning jahuta täielikult. Aseta jahtunud kartul suurde kaussi ning maitsesta soolaga. Lisa muna ja jahu ning sõtku ühtlaseks kleepuvaks tainaks. Rulli jahusel (kõige parem on riisijahu) tööpinnal tainast pikad vorstid ning lõika terava noaga 2 cm pikkusteks padjakesteks.
    3. Pane kergelt soolane vesi kastrulis keema. Kui vesi keeb, libista gnocchi vette ning keeda, kuni nad pinnale vupsavad. Tõsta vahukulbiga need siis välja ning nõruta. Aseta gnocchi tomatikastmesse ning kuumuta kõik koos veel kord läbi. Tõsta tulelt ning lisa riivitud Pecorino. Kaunista toit basiilikulehtedega ning serveeri kohe.
    PromoOma Maitse